Számítógép összetevők kiválasztása - Speciális számítógépes rendszerek konfigurálása - BIOS hangjelzések - Windows hibakódok - Árak

A tápegység beszerelése - Az processzor (CPU) beszerelése - A RAM modulok beszerelése - Az alaplap beépítése - Háttértárak beszerelése - Bővítőkártyák beszerelése - Kábelszerelés - A számítógép elindítása - A PC bővítése és beállítása

A számítógép összeszerelése

A RAM modulok beszerelése

Akárcsak a CPU és a hűtőborda/hűtőventilátor esetében, a RAM modulok beszerelése is még azelőtt történik, hogy az alaplapot beépítenénk a számítógépházba. A memóriamodulok beszerelése előtt nézzünk utána az alaplap dokumentációjában vagy a gyártó weboldalán, hogy a RAM és az alaplap kompatibilis-e egymással!

A számítógép működése során a RAM gyors, átmeneti adattárat biztosít a CPU számára. A RAM felejtő memória, vagyis tartalma a számítógép kikapcsolásakor elvész. Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb RAM kapacitás növeli számítógépünk teljesítményét.

A RAM modulok beszereléséhez kövessük az alábbi lépéseket:

1. A RAM modulon található bevágást illesszük az aljzat megfelelő jelzéseihez majd óvatosan nyomjuk be a modult a csatlakozóba, amíg az oldalpántok a helyükre nem kattannak.

2. Győződjünk meg arról, hogy az oldalpántok rögzítik a RAM modult.

3. Szemrevételezéssel ellenőrizzük, nem maradt-e szabadon álló érintkező.

További RAM modulok beszerelése esetén ismételjük meg a fenti lépéseket.

    


Generated Notepad++ by Creatus - Budapest, 2017 (Utoljára módosítva: 2017.08.13, 15:38)