Számítógép összetevők kiválasztása - Speciális számítógépes rendszerek konfigurálása - BIOS hangjelzések - Windows hibakódok - Árak

A tápegység beszerelése - Az processzor (CPU) beszerelése - A RAM modulok beszerelése - Az alaplap beépítése - Háttértárak beszerelése - Bővítőkártyák beszerelése - Kábelszerelés - A számítógép elindítása - A PC bővítése és beállítása

A számítógép összeszerelése

A számítógépház felnyitása és a tápegység beszerelése

A számítógépházak változatos formátumban készülnek. A formátum a ház méretére és alakjára is utal egyben.

Mielőtt felnyitnánk a számítógépházat, készítsük elő a munkaterületet. Ügyeljünk a megfelelő világításra, a jó szellőzésre és a kellemes szobahőmérsékletre. A munkafelületnek és az asztalnak minden oldalról hozzáférhetőnek kell lennie. Kerüljük a szerszámok és alkatrészek rendetlenségét a munkafelületen és az asztalon. Az antisztatikus szőnyeg használata segít az eszközök fizikai és elektrosztatikus (ESD) károsodásának megelőzésében. Az eltávolított csavarok és más tartozékok szerelés közbeni tárolásához érdemes kisebb tárolókat használni.

A ház felnyitására különböző módszerek léteznek. Egy bizonyos számítógépház felnyitási módjának megismeréséhez tanulmányozzuk a felhasználói kézikönyvet vagy a gyártó weboldalát. A legtöbb számítógépház az alábbi módok valamelyikével nyitható:

 • A számítógépház fedlapja egyben levehető.

 • A ház felső és oldalsó fedlapjai külön-külön távolíthatók el.

 • Előfordulhat, hogy a ház fedlapjának eltávolításához először az oldalsó paneleket kell levenni.

 • Az oldalsó panel kinyitásához, illetve levételéhez egy reteszt kell elmozdítani.
 • Egy szakembertől elvárható, hogy képes legyen a tápegység beszerelését vagy cseréjét elvégezni. A legtöbb tápegység csak egyetlen módon illeszthető a számítógépházba. A rögzítés rendszerint három vagy négy csavarral van megvalósítva. A nem megfelelően rögzített csavarokat a tápegység-ventilátorok rezgése kilazíthatja a helyükről. Ezért a tápegység beszerelése során győződjünk meg arról, hogy minden csavart felhasználtunk, és azokat gondosan megszorítottuk.

  A tápegység beszerelésének lépései:

  1. Helyezzük be a tápegységet a házba.

  2. Illesszük egymásra a tápegység és a ház csavarnyílásait.

  3. Rögzítsük a tápegységet a házhoz a megfelelő csavarok használatával.

  Laborgyakorlat - A tápegység beszerelése: Megnyitás

      


  Generated Notepad++ by Creatus - Budapest, 2017 (Utoljára módosítva: 2017.08.13, 15:38)