Számítógép összetevők kiválasztása - A számítógép összeszerelése - Speciális számítógépes rendszerek konfigurálása - BIOS hangjelzések - Windows hibakódok - Árak

Személyi számítógépek fejlesztése

Számítógép összetevők kiválasztása

Bármilyen vásárlás vagy fejlesztés végrehajtása előtt mérjük fel a felhasználó igényeit. Kérdezzük meg, hogy milyen belső és külső eszközöket szeretne a számítógéphez csatlakoztatni. A ház kiválasztásakor figyeljünk a beépítendő tápegység méretére és formájára.

A számítógépházba kerül a tápegység, az alaplap, a memória és a többi összetevő. Ha a házat és a tápegységet külön vásároljuk meg, ellenőrizzük, hogy az összes alkatrész belefér majd az új házba és a tápegység is elegendő teljesítményt szolgáltat a működésükhöz. Legtöbbször a számítógépházak tápegységgel együtt kerülnek forgalomba. Ebben az esetben is meg kell győződnünk arról, hogy a tápegység kellően nagy teljesítményű az összes beszerelendő alkatrész ellátásához.

A tápegységek váltakozó áramból egyenáramot állítanak elő. Jellemzően 3,3V, 5V és 12V feszültségű kimenetekkel rendelkeznek. Javasolt, hogy a tápegység teljesítménye legalább 25 százalékkal nagyobb legyen a csatlakoztatott eszközök összes igényénél. Ennek megállapításához egyszerűen csak össze kell adni az összetevők teljesítmény értékeit. Ha az alkatrészekről hiányoznak a watt értékek, adjunk becslést a feszültség és az áramfelvétel szorzata alapján. Amennyiben több teljesítmény érték is szerepel, mindig a nagyobbat vegyük figyelembe. Mindezek után ellenőrizzük, hogy a kiválasztott tápegység rendelkezik-e az alkatrészek számára szükséges csatlakozókkal.

    


Generated Notepad++ by Creatus - Budapest, 2017 (Utoljára módosítva: 2017.08.09, 11:38)