website creation software

1. fejezet: Felhasználói felület navigáció 

Az alábbi videó rövid áttekintést nyújt a Cisco Packet Tracer felhasználói felületéről. 

A videó hossza 11 perc. 

Javasoljuk, hogy indítsa el a Packet Tracer alkalmazást, és próbálja ki ezt a videót követve.
Mindig szüneteltetheti / visszajátszhatja a videót, ha szükséges.

A demóban használt tesztfájl letölthető innen.

Packet Tracer UI szójegyzék

A Packet Tracer megnyitásakor alapértelmezés szerint a következő interfész jelenik meg:

Interface Overview
SZÁM NÉV LEÍRÁS
1Menu BarEz a sáv a Fájl, Szerkesztés, Opciók, Nézet, Eszközök, Bővítmények és Súgó menüket tartalmazza. Ezekben a menükben olyan alapvető parancsokat talál, mint a Megnyitás, Mentés, Mentés Pkz-ként, Nyomtatás és Beállítások. A Bővítmények menüből is elérheti a Tevékenység varázslót.
2Main Tool BarEz a sáv parancsikonokat tartalmaz a Fájl és Szerkesztés menüparancsokhoz. Ez a sáv a Másolás, Beillesztés, Visszavonás, Újra, Nagyítás, Színpaletta és Egyedi eszközök párbeszédpanel gombjait is tartalmazza. A jobb oldalon megjelenik a Hálózati információk gomb is, amely segítségével megadhatja az aktuális hálózat leírását (vagy bármilyen szöveget, amelyet be szeretne foglalni).
3Common Tools BarEz a sáv hozzáférést biztosít ezekhez a gyakran használt munkaterület-eszközökhöz: Kiválasztás, Elrendezés áthelyezése, Helyezze a megjegyzést, Törlés, Ellenörzés, Alakzat átméretezése, Egyszerű PDU hozzáadása és Komplex PDU hozzáadása. További információkért lásd: "Munkaterület alapjai".
4Logical/Physical Workspace and Navigation BarA fizikai munkaterület és a logikai munkaterület között válthat a sávon lévő fülekkel. A Logikai munkaterületen ez a sáv lehetővé teszi, hogy visszatérjen egy csoport korábbi szintjéhez, hozzon létre Új Csoportot, Helyezze át az Objektumot, Állítsa be a csempézett hátteret és a Nézetablakot. A fizikai munkaterületen ez a sáv lehetővé teszi, hogy navigáljon a fizikai helyeken, hozzon létre egy Új Várost, hozzon létre egy Új Épületet, hozzon létre egy Új Szekrényt, Mozgassa az Objektumot, alkalmazza a Rácsot a háttérre, állítsa be a Háttérképet, és lépjen a Mmunkaterületre.
5WorkspaceEz a terület a hálózat létrehozása, szimulációk megtekintése és sokféle információ és statisztika megtekintése.
6Realtime/Simulation BarA valós idejű mód és a szimulációs mód között válthat a sávon lévő fülekkel. Ez a sáv a Power Cycle Devices és a Fast Forward Time gombokat, valamint a Play Control gombokat és az Event List váltógombot biztosítja a szimulációs módban. Továbbá tartalmaz egy Órát, amely a valós idejű módban és szimulációs módban jeleníti meg a relatív időt.
7Network Component BoxEz a mező az eszközök és kapcsolatok kiválasztását teszi lehetővé a munkaterületbe való behelyezéshez. Tartalmazza a Eszköz-típus kiválasztó doboz és az Eszköz-specifikus kiválasztási dobozt.
8Device-Type Selection BoxEz a mező tartalmazza a Packet Tracerben elérhető eszközök és kapcsolatok típusát. Az eszközspecifikus kiválasztási mező megváltozik attól függően, hogy milyen típusú eszközt választ.
9Device-Specific Selection BoxEz a mező arra szolgál, hogy melyik eszközt szeretné kiválasztani a hálózatba, és mely kapcsolatokat kívánja létrehozni.
10User Created Packet Window*Ez az ablak a szimulációs műveletek során a hálózatba helyezett csomagokat kezeli. További részletek a "Szimulációs mód" részben találhatók.

MEGJEGYZÉS: A fordításban előfordúlhatnak hibák, ezért előre is elnézést kérek.

2. fejezet: Munka fizikai nézetben

A "Fizikai munkaterület" célja, hogy fizikai dimenziót adjon a logikai hálózati topológiának. Ez a méret és elhelyezés érzését adja (hogyan alakulhat a hálózat egy valós környezetben).

Az alábbi videó bemutatja azokat az alapvető dolgokat, amelyeket a fizikai nézetről tudnia kell.

A videó hossza 6 perc. 

A demóban használt tesztfájl letölthető innen.

Ajánlott a Packet Tracer-t elindítani és a demó követésével kipróbálni. A videót bármikor szüneteltetheti és újra lejátszhatja.

3. fejezet: PKA befejezése

Az Activity Wizard egy olyan értékelési eszköz, amely lehetővé teszi az oktatók számára, hogy rendkívül specifikus hálózati forgatókönyveket hozzanak létre más felhasználók számára. A Tevékenység varázslóval létrehozott fájl ".pka" fájlként kerül elmentésre. 

Az alábbi 7 perces videó bemutatja azokat az alapvető dolgokat, amelyeket  tudniuk kell a Packet Tracer feladat befejezéséről.

A demóban használt teszfájl letölthető innen

Készítette

Bujdosó Lajos
1157, Budapest

Kapcsolat

Email: creatus72@gmail.com         Viber: +36 70 431 2840