Komplett számítógép

Bevezetés a személyi számítógépek világába

Összefoglalás

A weboldal bemutatta a személyi számítógépek összetevőit és áttekintette a fejlesztésükkel kapcsolatos tennivalókat. Az elsajátított ismeretek a kurzus további részeinek megértését segítik.

1. Az információs technológia nem más, mint számítógépek, hálózati eszközök és szoftverek alkalmazása az információ feldolgozása, tárolása, továbbítása és visszakeresése céljából.
2. A személyi számítógépek hardver és szoftver összetevőkből épülnek fel.
3. Fontos a számítógépház és tápegység körültekintő kiválasztása, egyrészt a beépítésre kerülő hardver elemek szempontjából, másrészt a későbbi fejlesztések miatt.
4. A számítógép belső összetevői különféle tulajdonságokkal rendelkeznek, és más-más feladatot látnak el. Minden alkatrésznek kompatibilisnek kell lenni az alaplappal.
5. Használjunk megfelelő portokat és kábeleket az eszközök összekötéséhez.
6. Tipikus beviteli eszközök: billentyűzet, egér, érintőképernyő, digitális fényképezőgép.
7. Tipikus kimeneti eszközök: monitor, nyomtató, hangszóró.
8. Ha bármely összetevő meghibásodik, vagy nem teljesíti az ügyfél igényeit, ki kell cserélni! Ilyen lehet a ház, a tápegység, a processzor és a hűtőrendszer, a memória, a merevlemezek és a bővítőkártyák.
9. A munkaállomások felhasználási területüktől függően speciális hardverrel rendelkeznek. Mindig az ügyfél igénye és az általa végzett munka jellege dönti el, hogy milyen összetevők kerüljenek beépítésre.

A folytatás bejelentkezés után látható!

Készítette

Bujdosó Lajos
1157, Budapest

Kapcsolat

Email: info@mcomp.hu